Ga naar de inhoud

FUSIE EN SPLITSING

Bijzondere vormen van volledige wijziging van de structuur van de vennootschap zijn de fusie en de spitsing. Deze vinden altijd via de notaris plaats. Bij Veen en Veste begrijpen we dat fusies en splitsingen een complex juridisch proces zijn dat nauwgezette planning en expertise vereist. Onze ervaren notariële experts staan klaar om je te begeleiden door elke stap van dit proces, waarbij we streven naar een soepele en succesvolle uitvoering van je fusie- of splitsingsplannen.

FUSIES: VERENIGING VAN BEDRIJVEN

Een fusie omvat het samenvoegen van twee of meer Bv’s tot één vennootschap. Onze deskundige notarissen begeleiden je bij het begrijpen van de verschillende fusiemogelijkheden. Daarnaast helpen we je bij het kiezen van de juiste aanpak die aansluit bij je zakelijke behoeften en doelstellingen, zodat het samengaan van je bedrijven soepel verloopt.

SPLITSINGEN: OPSPLITSEN VAN BEDRIJVEN

Bij een splitsing wordt één bestaande BV opgedeeld in meerdere BV’s, waardoor de activa, passiva en rechten worden verdeeld tussen de nieuwgevormde entiteiten. Ons team van Veen en Veste staat paraat om je te adviseren over de optimale splitsingsstructuur en om alle juridische aspecten van het proces te behandelen.

FISCALE VOORDELEN EN DESKUNDIG ADVIES

Fusies en splitsingen kunnen aanzienlijke fiscale voordelen bieden, vooral bij bedrijfsoverdrachten of herstructureringen. Onze notariële experts werken nauw samen met je accountant en andere adviseurs om ervoor te zorgen dat je fusie- of splitsingsplan op maat wordt gemaakt en voldoet aan alle wettelijke vereisten. Hierdoor kun je focussen op de dingen waar je goed in bent en focussen wij waar wij goed in zijn.

CONTACT VEEN EN VESTE

Heb je vragen of wil je meer informatie over onze notariële diensten voor fusies en splitsingen? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Ons enthousiaste en ervaren team staat klaar om al je vragen te beantwoorden en je te voorzien van deskundig advies op maat. We kijken ernaar uit om je te helpen bij je fusie- en splitsingsproblemen.

Waarmee kunnen we helpen?

Deel dit item