Ga naar de inhoud

AANDELENOVERDRACHT EN STATUTENWIJZIGING

Wanneer een BV wordt verkocht, gaat dat via een aandelenoverdracht. De aandelenoverdracht vindt altijd via een notaris plaats. De aandelen in de BV worden dan aan de koper overgedragen.

Een aandelenoverdracht is een cruciale transactie waarbij aandelen van een bedrijf worden verplaatst van de ene partij naar de andere. Dit proces kan verschillende redenen hebben, zoals verandering in eigendom, strategische partnerschappen of bedrijfsoverdrachten. Een aandelenoverdracht is een complexe procedure die zorgvuldige planning en uitvoering vereist om een succesvolle overdracht te waarborgen.

BEDRIJFSOVERDRACHTEN: ZORGVULDIGE BEGELEIDING VOOR JE AANDELENOVERDRACHT

Bij bedrijfsoverdrachten verwerft de koper aandelen van het bedrijf, waarbij zorgvuldige juridische en financiële due diligence essentieel zijn om risico’s te minimaliseren. Onze experts begeleiden je door het proces. Van onderhandelingen over prijs en voorwaarden tot evaluatie van belastingimplicaties en contractuele verplichten, Veen en Veste staat voor je klaar.

STATUTENWIJZIGING: NOTARIËLE ONDERSTEUNING VOOR JE AANDELENOVERDRACHT

Indien er wijzigingen in de statuten van een bedrijf nodig zijn, is het noodzakelijk om een statutenwijziging door te voeren via de notaris. Het is van groot belang om de besluitvorming hieromtrent zorgvuldig te overwegen en te plannen, aangezien dit de juridische grondslag van de onderneming betreft.

Een specifieke vorm van statutenwijziging is de procedure van ‘afstempeling’. Bij deze bijzondere vorm wordt het nominale per aandeel verlaagd. Het verschil tussen het oude en nieuwe nominale bedrag per aandeel kan vervolgens aan de aandeelhouders worden uitgekeerd. Deze procedure vereist nauwgezette juridische afwikkeling en transparante communicatie met alle betrokken partijen.

CONTACT

Indien je vragen hebt of graag meer informatie wilt ontvangen over onze diensten, nodigen wij je van harte uit om contact met ons op te nemen. Ons team van Veen en Veste staat paraat om je te assisteren en te voorzien van uitgebreid advies omtrent al je notariële vereisten en behoeften.

Waarmee kunnen we helpen?

Deel dit item